gabapentin pentru bufeuri: Ce să știi

gabapentin pentru bufeuri: Ce să știi

gabapentin este un medicament pe care medicii o prescriu uneori off-label pentru a reduce bufeurile. În loc să afecteze hormonii, experții cred că ar putea acționa asupra hipotalamusului, partea creierului care reglementează temperatura corpului.

Administrația pentru alimente și droguri (FDA) nu a aprobat utilizarea oficială a gabapentinului pentru bufeuri . Cu toate acestea, studiile clinice arată că poate fi eficient în reducerea frecvenței acestora.

Cu toate acestea, utilizarea gabapentinei apare cu anumite riscuri pe care oamenii trebuie să le știe înainte de a -l lua. Există, de asemenea, unele riscuri de a -l lua alături de alte medicamente.

În acest articol, vom explora ce este Gabapentin, cât timp durează, efecte secundare și multe altele.

Sexul și sexul există pe spectre. Acest articol va folosi termenii „bărbat”, „femeie” sau ambii pentru a se referi la sexul atribuit la naștere. Faceți clic aici pentru a afla mai multe.

Ce este gabapentinul?

gabapentin este un medicament pe bază de rețetă pe care medicii îl folosesc de obicei pentru convulsii, precum și dureri nervoase din cauza virusului zoster herpes. Face parte din clasa antiseizure a medicamentelor cunoscute sub numele de analogii acidului gamma-aminobutiric (GABA).

analogii GABA conțin un derivat de GABA, un neurotransmițător. În organism, GABA este responsabilă de încetinirea activității nervoase. Drogurile analogice GABA funcționează diferit, deși oamenii de știință nu sunt siguri exact cum.

FDA nu a aprobat utilizarea Gabapentin pentru bufeuri, dar medicii îl pot prescrie în afara etichetei.

Cum funcționează gabapentina pentru bufeuri?

Experții nu sunt siguri cum ajută gabapentina cu bufeurile, dar cred că poate acționa asupra hipotalamusului. Această parte a creierului controlează reglarea temperaturii.

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de alte tratamente pentru bufeuri în timpul menopauzei, gabapentina nu afectează nivelul de estrogen. Din această cauză, gabapentinul funcționează și pentru bărbații care au bufeuri din cauza terapiei hormonale pentru cancerul de prostată.

Cât de eficient este gabapentina pentru bufeuri?

gabapentin pare a fi eficient pentru reducerea reducerii bufeurile, deși potențial nu sunt la fel de eficiente ca terapia cu estrogen.

O revizuire și meta-analiză din 2019 în American Journal of Obstetrics and Gynecology a constatat că, din 19 studii, multe au arătat dovezi că gabapentina ar putea reduce caldul fierbinte Clipește în comparație cu un placebo.

Cu toate acestea, în comparație cu estrogenul, gabapentina a fost încă mai puțin eficientă pentru tratarea butoanelor. Între gabapentină și antidepresive, cercetătorii nu au găsit diferențe.

Cu toate acestea, un studiu mai vechi din 2011 a arătat că gabapentina poate fi la fel de eficientă ca terapia cu hormoni în termen de 12 săptămâni de la tratament. Un alt studiu mai vechi în Journal of Research in Practice Farmacy a arătat beneficii similare, participanții luând estrogeni raportând reduceri similare ale butoanelor ca și cei care iau gabapentin.

Cât timp durează gabapentina?

Mai multe studii clinice au arătat că gabapentina devine eficientă la reducerea bufeurilor în aproximativ 4 săptămâni de la luarea constantă. Și în timp ce unii pot simți un beneficiu mai devreme decât acesta, poate dura mai mult pentru alți indivizi.

Studiul din 2011 a constatat că gabapentina a avut efecte similare cu estrogenul pentru reducerea bufeurilor după 3 luni de tratament.

doză

Deoarece gabapentina nu este aprobată de FDA pentru bufeuri, informațiile despre doze provin din experiențele medicilor și studiile clinice.

Într -o imagine de ansamblu din 2016, autorii au declarat că dozele de gabapentină pentru bufeuri variază între 900-2.400 miligrame (mg) pe zi.

Alte studii au folosit doze de până la 100 mg și 300 mg pe zi și au găsit în continuare rezultate favorabile. Cu toate acestea, în ultimul caz, dozele de 300 mg pe zi au fost cele mai eficiente și au fost similare cu 0,625 mg pe zi de estrogen.

Având în vedere acest lucru, medicii pot începe cu cea mai mică doză și pot vedea cum O persoană o tolerează. Dacă este necesar, acestea pot crește doza.

efecte secundare și riscuri

gabapentina poate provoca efecte secundare. Unele dintre cele mai frecvent raportate efecte secundare includ:

 • Dizziness
 • Drowiness
 • umflarea la membre

Într -un studiu, efectele secundare ale gabapentinei au fost mai vizibile în primele 1-2 săptămâni de tratament, dar au scăzut la aceleași niveluri ca și grupul placebo în timp.

efecte adverse mai rare și mai grave pot include :

 • Gânduri suicidare sau ideea
 • reacție alergică severă sau anafilaxie

Prin urmare, este vital ca prietenii și familia să fie conștienți Dintre potențialele efecte adverse ale acestui medicament și să știe cum să observe semnele că o persoană poate avea în vedere sinuciderea.

, sau răniți o altă persoană:

 • Puneți întrebarea grea: „Aveți în vedere sinuciderea?”
 • Ascultați persoana fără judecată.
 • Apelați 911 sau numărul local de urgență sau textul discută cu 741741 pentru a comunica cu un consilier de criză instruit.
 • Rămâneți cu persoana până când va veni ajutor profesional.
 • Încercați să eliminați arme, medicamente sau alte obiecte potențial dăunătoare.

Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți aveți gânduri de sinucidere, o linie telefonică de prevenire vă poate ajuta. Lifenta națională de prevenire a sinuciderii este disponibilă 24 de ore pe zi la 800-273-8255. În timpul unei crize, persoanele care auzi greu pot folosi serviciul de releu preferat sau apelează 711, apoi 800-273-8255.

Faceți clic aici pentru mai multe link-uri și resurse locale.

droguri Interacțiunile

gabapentina poate interacționa cu anumite medicamente. Deoarece calme și inhibă sistemul nervos, acest medicament poate amplifica orice alt medicament care acționează ca un depresiv. Aceasta include:

 • opioide, cum ar fi hidrocodonă, oxicodonă și morfină
 • benzodiazepine, cum ar fi Diazepam (Valium) și Alprazolam (Xanax)
 • Hipnotice sedative, cum ar fi Zolpidem (Ambien) și Zaleplon (Sonata)
 • Barbiturate, cum ar fi mefobarbital (mebaral) și fenobarbital (luminal)

Combinând gabapentina cu aceste medicamente Poate provoca depresie respiratorie, care este atunci când respirația devine foarte lentă și ineficientă. Este o afecțiune care poate pune viața în pericol.

Oamenii pot absorbi, de asemenea, mai puțin gabapentină dacă iau și antiacide care conțin hidroxid de aluminiu și hidroxid de magneziu (Maalox). Medicii recomandă să ia gabapentină la cel puțin 2 ore după oricare dintre aceste medicamente.

Gabapentin provoacă retragerea?

Da, gabapentina poate provoca simptome de retragere, mai ales dacă o persoană încetează să o ia brusc.

Atunci când vor lua medicamentele pentru gestionarea convulsiilor, medicii vor înlătura oamenii din droguri pentru a preveni convulsii. Îndepărtarea unui medicament implică scăderea progresivă intenskin sfatul medicului a dozei până când persoana încetează să mai ia medicamentul în întregime.

Nu este clar dacă persoanele care iau gabapentină pentru bufeuri trebuie să se înlăture de medicament, dar medicii au raportat simptome tipice de retragere după Cineva oprește o doză mare. Acestea includ:

Dacă oamenii au îngrijorări în acest sens, ar trebui să vorbească cu medicul lor.

Alte tratamente pentru bufeuri

Opțiunea de tratament pentru prima linie pentru Butches -urile din cauza menopauzei sunt de obicei terapie cu hormoni (HT).

Opțiunile topice, cum ar fi creme, geluri, spray -uri sau patch -uri, pot avea mai puține efecte secundare decât luarea unei tablete. Tabletele și inelele vaginale sunt alte opțiuni pentru persoanele care nu doresc să ia o pastilă orală.

Cu toate acestea, HT oral poate fi mai eficient decât opțiunile actuale. De asemenea, indivizii pot considera că este util să ia progesteron împreună cu estrogenul.

Următorul tabel listează opțiunile de tratament cu estrogen pentru bufeuri:

În timp ce multe persoane tolerează bine, unele preferă opțiunile nonhormonale. Anumite antidepresive și un medicament al tensiunii arteriale cunoscute sub numele de clonidină au arătat eficacitate în reducerea bufeurilor.

Schimbările stilului de viață pot ajuta, de asemenea, la reducerea frecvenței și intensității flash -ului, în timp ce altele pot face mai ușor să facă față atunci când apar atunci . Oamenii pot încerca:

 • Evitarea alcoolului și a cofeinei
 • Evitarea alimentelor picante și a oricăror alte declanșări de bliț pe care le observă
 • Reducerea stresului și practicarea tehnicilor de relaxare
 • Bea lichide reci
 • Purtați straturi de îmbrăcăminte deschise, ușoare, ușor de îndepărtat
 • Folosind un ventilator noaptea sau în timp ce lucrați
 • Menținerea unei greutăți moderate

Rezumat

Gabapentin este un medicament antiseizor pe care unii oameni îl folosesc pentru bufeuri. În timp ce FDA nu a aprobat acest medicament pentru bufeuri, este o opțiune eficientă pentru unele persoane. Poate fi o alternativă la HT pentru cei care nu pot lua estrogen.

Cu toate acestea, există unele riscuri care vin cu gabapentină. Poate provoca amețeli sau somnolență, în special în primele săptămâni de luare a acesteia. De asemenea, crește riscul de gânduri suicidare, iar unii pot experimenta simptome de retragere atunci când încetează să -l ia.

O persoană poate vorbi cu un medic despre beneficiile și riscurile gabapentinei pentru bufeuri.

 • Farmacie/farmacist
 • Sănătatea femeilor/ginecologie
Nume de marcă nume generic tip de medicament
Climara estradiol patch -ul transdermal
Numele de marcă întrerupt micronizat estradiol Oral
estrace crem micronizat estradiol cremă
estring inel de estradiol inel vaginal
femring acetat de estradiol inel vaginal
premarin estrogen conjugat oral
Premarin Vaginal Estrogen conjugat cremă
vagifem estradiol vaginal Tablet